10-11-2020

Вихованці Рівненської МАНУМ знову з нагородами

Днями відбувся ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України 2020 року.  Уперше за свою історію захід проводили дистанційно – в режимі онлайн. Цьогоріч Рівненщину представляли 47 молодих науковців, які мірялися знаннями в 47 секціях. У підсумку вихованці Рівненської Малої академії наук учнівської молоді здобули 20 нагород. Це два перших, десять других та вісім третіх місць.

Зокрема, І місце у секції «Загальна біологія» здобула вихованка Малошпаківського ліцею Дядьковицької сільської ради Рівненського району Ірина Бабій.

"Золоту» медаль у секції «Інформаційні системи, бази даних та системи штучного інтелекту» отримав Михайло Мамчур – випускник Рівненського обласного наукового ліцею. Як один з кращих цей молодий науковець отримав шанс взяти участь у міжнародній виставці інновацій E-NNOVATE Innovation Fair E-NNOVATE.  

Рівненщину та Україну на міжнародному науковому рівні представлятиме ще один учень Рівненського обласного наукового ліцею Владислав Парфенюк. Манівця рекомендували до участі в конкурсі наукових проєктів в рамках Міжнародної наукової виставки в Мексиці ExpoScience International Mexico.  

Ще двох вихованців МАНУМ рекомендували до участі в інших міжнародних проєктах у 2021 році. Це Анна Соболєва з Рівненського обласного наукового ліцею та Ілля Пастушок – учень 10 класу Рівненського НВК № 12.

Загалом,  до онлайн-конкурсу підключилися більше 1000 вмотивованих конкурсантів, 720 активних педагогів взяли участь в онлайн-семінарі. Найкращі молоді науковці України отримали понад 500 призових нагород.