29-12-2023

Відзначили кращі спортивні громади Рівненщини

Під час урочистостей, присвячених підсумкам спортивного року, окрім чемпіонів та призерів змагань, відзначили і найспортивніші громади Рівненщини.  

Упродовж року фахівці управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації спільно з громадською організацією «ВФСТ «Колос» провели 90 фізкультурно-спортивних заходів за участю сільських, селищних та міських громад.

Так, на всеукраїнських змаганнях Вараська ТГ виборола перше місце серед міських громад, а Городоцька ТГ стала четвертою серед сільських громад України.

На обласному рівні найспортивнішими є Корецька (серед міських і селищних ТГ) та Олександрійська (серед сільських ТГ).

За підсумками юнацьких змагань в міських і селищних ТГ до трійки лідерів увійшли Дубровицька, Радивилівська та Корецька громади.

Серед сільських ТГ лідерами за підсумками юнацьких змагань стали Олександрійська, Шпанівська та Немовицька ТГ.

Крім того, кожного року комунальний заклад обласної ради «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проводить Рейтинг, в якому відзначаються громади, які приділяють значну увагу проведенню фізкультурно-оздоровчих заходів та популяризують масовий спорт. Тут серед лідерів Корецька, Вирівська та Сарненська громади.

Також упродовж двох років за ініціативи Президента України Володимира Зеленського в Рівненській області реалізовують соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України». За підсумками 2023 року переможцями конкурсу «Кращі «Активні парки» стали: Степанська ТГ (координатор Сергій Гаврилюк), Малолюбашанська ТГ (координатор Богдан Гук) та Каноницька ТГ(координатор Світлана Бондар).

Під час урочистостей відзначили і спортивних волонтерів, з якими співпрацює КЗ “Спорт для всіх”. Ці люди не лише допомагають проводити спортивні заходи, а й власною активною життєвою позицією пропагують здоровий спосіб життя.

Відтак, у номінації «Організатор» відзначили доцента кафедри теорії і практики фізичної культури і спорту Рівненського державного гуманітарного університету Анатолія Кашубу.

В номінації «Учасник»  - майстра спорту України з боротьби вільної та сумо, тренера-викладача ДЮСШ № 5 Рівненської міської ради Тетяну Яковець.

У номінації «Активність» - заслуженого майстра спорту України з фристайлу, учасницю ХХІІ та ХХІV зимових Олімпійських ігор Анастасію Новосад.

У номінації  “Дебют” - Дмитра Стецюка – майстра спорту України з триатлону та велоспорту.

Більше фото на Facebook-сторінці Рівненської обласної ради.