22-09-2021

Відомо, хто від громадськості обиратиме директора обласної наукової бібліотеки

Відбулося жеребкування щодо відбору кандидатур до складу конкурсної комісії, яка визначатиме переможця конкурсу на посаду керівника Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Для обласної ради це нова процедура, адже раніше повноваження обирати керівників обласних комунальних закладів культури були делеговані управлінню культури і туризму облдержадміністрації.

Тепер же ці повноваження виконує конкурсна комісія з дев’яти осіб, до якої в рівній кількості входять представники власника – обласної ради, представники від громадськості та від закладу, при цьому вони не можуть бути членами трудового колективу.

(Директор РОУНБ Валентина Ярощук)

З 2 до 16 вересня в обласній раді приймали документи кандидатів від громадськості. За цей період надійшли подання на п’ятьох осіб: три кандидатури від Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «ПРОСВІТА» і по одному кандидату від Рівненського обласного відділення української бібліотечної асоціації та обласної організації профспілки працівників культури.

За результатами жеребкування, до складу конкурсної комісії, яка визначатиме переможця конкурсу на посаду директора обласної наукової бібліотеки увійшли:

Петро ДАВИДЮК – від Рівненської обласної організації профспілки працівників культури,

Микола МОКРИК та Елеонора СТЕЦЕНКО - від Рівненського обласного об’єднання «ПРОСВІТА» ім. Т.Шевченка.

Поки ж прийом документів на посаду директора бібліотеки триває. Його можна подати до 1 жовтня до Рівненської обласної ради. Інформація - за посиланням.