02-12-2021

Відомо, хто отримає премію за внесок у розвиток національно-патріотичного виховання

 

Сьогодні спеціальна комісія визначилася з лауреатами щорічної премії за внесок у розвиток національно-патріотичного виховання. На розгляд комісії було висунуто 26 кандидатів.

Під головуванням першого заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка та першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна члени комісії обрали 5 претендентів, враховуючи низку критеріїв, а саме:

- кількість реалізованих проєктів, кампаній, заходів у Рівненській області;

- високий рівень залучення громадян до реалізації проєктів, кампаній, заходів у Рівненській області;

- формування української національної громадянської ідентичності – здійснення заходів, спрямованих на впровадження та утвердження суспільно-державних (національних) цінностей (самобутність, воля, соборність, гідність), розвитку національної громадянської ідентичності населення України;

- військово-патріотичне виховання – здійснення заходів, спрямованих на формування у громадян готовності до захисту України, громадського сприяння безпеці та обороні України та підвищення престижу військової і спеціальної державної служби, вшанування пам’яті захисників України;

- формування науково-методологічних і методичних засад національно-патріотичного виховання – здійснення заходів, спрямованих на розвиток цілісної загальнодержавної політики національно-патріотичного виховання;

- підтримка та співпраця органів державної влади та органів місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства щодо національно-патріотичного виховання.

Тож премію у розмірі 10 тис грн отримають: Тарас Давидюк, Віктор Пражмовський, Микола Тирик, Юрій Ткачук, Богдан Лазарчук.

Ці кошти будуть виділені з обласного бюджету в рамках Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021-2025 роки.