22-09-2023

Відомо, хто очолить автобазу та аварійно-рятувальну службу

На сьогоднішньому пленарному засіданні депутати розглянули ще два кадрових питання – Про контракт з директором КП «Автобаза» та Про контракт з начальником Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах.

На ці посади було по одному претенденту. Тож відповідно до рішення депутатів, директором автобази став Сергій Сидорчук. Голова має укласти з ним контракт на термін п'ять років. Відзначимо, що з 2022 року він працює в підприємстві заступником директора та виконує обов’язки директора. До цього працював в Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області та у виконавчому апараті обласної ради.

(Сергій Сидорчук)

Водночас, ще упродовж року очолювати Рівненську обласну комунально аварійно-рятувальну службу на водних об’єктах буде Анатолій Якимчук – її діючий керівник. За рішенням депутатів, голова РОР має підписати з ним контракт на рік. На цій посаді Анатолій Якимчук працює з 2005 року. Служба щорічно перевірялась Головним управлінням ДСНС України в Рівненській області. В ході перевірок значних порушень виявлено не було, а РОКАРСВО було оцінено, як «Готову до дій за призначенням».

(Анатолій Якимчук)

У службі функціонують три аварійно-рятувальні групи (м. Рівне, с. Хрінники, Біле озеро), які знаходяться в режимі постійної готовності до виконання необхідного комплексу аварійно-рятувальних робіт в умовах надзвичайних ситуацій на водних об'єктах, або загрози їх виникнення. Відзначимо, що за останні роки завдяки низці організаційних та практичних заходів, в області вдалося знизити кількість загиблих на воді.