20-07-2021

Відомо, чим здивує Острог цього року

Туристичний маршрут єврейської спадщини, інтерактивний маршрут замками князів Острозьких та Волинськими барбаканами, оновлення музею «Острозької академії» та унікальної виставки Острозького іконопису, оцифрування та створення десяти 3d- моделей архітектурних пам’яток та адаптація сайтів музеїв - усе це цьогоріч реалізують в Острозі за підтримки Українського Культурного Фонду та партнерів.

У понеділок, 19 липня, в стінах одного з двох острозьких барбаканів презентували сім грантових проєктів, які розпочинають реалізовувати в місті.

П’ять проєктів: «Єврейська культурна спадщина Рівненщини», «Інтерактивний маршрут замками князів Острозьких», «Волинські барбакани» та «Експозиція Острозька іконописна майстерня» та «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", Державного агенства розвитку туризму. 

Ще два проєкти «Інклюзивна виставка архітектурної спадщини Волині» та «Інклюзивні сайти історико-культурних заповідників Рівненщини WCAG 2.1» отримали підтримку Українського культурного фонду.

Реалізують проєкти різні громадські організації, комунальні установи та благодійний фонд. Зокрема, КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Острога», ГО «Братство ім. кн. Острозьких», «Студія розвитку туристичного іміджу малих міст», Громадська спілка "Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору “Сучасний погляд”, ТОВ «Княжий Острог», Міжнародний благодійний фонд відродження «Острозької академії».

Для громадськості та журналістів команди представляли свої проєкти у трьох блоках: маршрути, музеї та інклюзія. Участь у заході взяла начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк, а модерувала захід начальниця відділу культури та туризму міськвиконкому Острога Ольга Лозюк.