14-09-2023

Відомі кандидати на присудження Премії ВРУ педагогічним працівникам

Це щорічна нагорода педагогам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, яку започаткували з метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, та щоб заохотити вчителів працювати творчо та результативно.

Премію присуджують на основі клопотання до Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Відповідно до постанови ВРУ щодо присудження премії, таке клопотання уповноважена подавати і Рівненська обласна рада. Але спершу його мають підтримати депутати на сесії.

Нагадаємо, що 2020 року, за клопотанням обласної ради, лавреаткою Премії ВРУ стала директорка Обласного наукового ліцею в м. Рівне Наталія Сосюк.

Цьогоріч обласна рада знову оголосила прийом документів від потенційних кандидатів.

Як результат, два педагогічні колективи надіслали листи щодо присудження цієї нагороди своїм представникам: Павлу Тарасовичу, який очолює гурток в Рівненській Малій академії наук учнівської молоді, та Аллі Ярмошевич – директорці обласного Навчально-реабілітаційного центру в м.Рівне.

(Голова комісії Алла Черній)

Кандидатури претендентів сьогодні розглянули на засіданні профільної комісії Рівненської обласної ради – з питань гуманітарної політики (голова комісії – Алла Черній).

Павло Тарасович очолює гурток «Радіозв’язок» в РМАНУМ. Є кандидатом у майстри спорту України з радіоспорту. Його вихованці активно беруть участь у змаганнях радіоаматорів і досягають високих результатів. Зокрема, на міжнародних змаганнях SP DX-contest 2019 команда дівчат-радіоспортсменок посіла І місце. Цьогоріч на цих європейських змаганнях учні Павла Тарасовича стали срібними призерами.

(Павло Тарасович - праворуч)

Алла Ярмошевич працює в системі освіти з 1983 року. Працювала вихователем у дошкільних закладах. А з 2002 року очолила Рівненський обласний спеціальний дошкільний дитячий будинок. Сьогодні це - Навчально-реабілітаційний центру в м.Рівне Рівненської обласної ради. Свого часу ініціювала розширення спектру послуг закладу, створивши у ньому початкову школу. Це дало можливість здійснювати ранню корекцію та діагностику порушень як у дошкільнят, так і в школярів початкової ланки.

(Фото з FB-сторінки Навчально-реабілітаційного центру в м.Рівне)

Алла Ярмошевич проводить активну громадську роботу. Є засновницею ГО керівників комунальних закладів освіти «Керівник». Своїм педагогічним досвідом ділиться зі слухачами курсів для вчителів-логопедів та вчителів-дефектологів у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Заслухавши інформацію про претендентів, члени комісії рекомендували винести їх кандидатури на розгляд сесії 22 вересня.