15-09-2023

Відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків

У Рівненській обласній раді триває сесійний період – депутати працюють в постійних комісіях.

На порядку денному – низка кадрових рішень, які стосуються призначення керівників комунальних установ. Нагадаємо, йдеться про Рівненську обласну комунальну аварійно-рятувальну службу на водних об’єктах, КП «Автобаза», Рівненську обласну ДЮСШ осіб з інвалідністю та Центр національно-патріотичного виховання.

(Анатолій Якимчук - претендент на керівника аварійно рятувальної служби на водних об'єктах)

(Сергій Сидорчук - претендент на посаду директора КП "Автобаза")

(Сергій Левчик може продовжити очолювати обласну ДЮСШ осіб з інвалідністю)

(Віктор Самчук  - Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти)

Обговорюють депутати і питання реорганізації КП «Їдальня №20» обласної ради шляхом приєднання його до іншого комунального підприємства ради – Управління майновим комплексом. В раді переконані, це дасть можливість погасити борги їдальні шляхом здачі її приміщень в оренду.

Частина проєктів рішень стосується питань «Рівнеоблводоканалу». Серед них - щодо прийняття в обласну комунальну власність новозбудованих мереж: зовнішнього водопостачання та зовнішньої каналізації кварталу житлової та громадської забудови в районі вулиці Чорновола у Рівному, а також мереж зовнішнього водопостачання від вулиці Київської у Рівному до масиву «Криниченька».

Підтримали члени бюджетної комісії і питання щодо будівництва інфраструктурних об’єктів медичної галузі за рахунок коштів субвенцій з державного бюджет. Йдеться про нове будівництво лікувально-реабілітаційного корпусу в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, про нове будівництво Регіонального центру надання психіатричної, наркологічної та реабілітаційної допомоги для населення та ВПО на базі Острозької обласної психіатричної лікарні, а також про капітальний ремонт кардіологічного корпусу Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка.

Цим проєктом рішення депутати також передають функції замовника будівельних робіт департаменту з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації.

Зауважимо, що остаточне рішення щодо зазначених питань депутати прийматимуть на сесії 22 вересня.