03-11-2021

Відбулося засідання «комунальної» комісії

Кадрові питання, зміни до програм, а також низку питань, пов’язаних з комунальними закладами обласної ради, обговорювали сьогодні члени постійної комісії з економічних питань та комунальної власності (голова Андрій Пехотін). Загалом депутати розглянули 43 питання. Участь у засіданні комісії взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук та його заступники Сергій Свисталюк і Олексій Бучинський. 

Зокрема депутати рекомендували винести на розгляд сесії внесення змін до Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Рівненській області на 2021-2023 роки, які передбачають додаткові заходи. Як зазначив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі  Рівненської ОДА Костянтин Мокляк, починаючи з 2022 року, у межах затвердженого фінансування програми запропоновано перерозподілити частину  коштів на організацію та проведення конкурсу бізнес-проєктів для підприємців-початківців (стартапів).

(Костянтин Мокляк)

Розглянули члени комісії також низку кадрових питань, рекомендувавши винести на розгляд сесії кандидатури переможців конкурсів на зайняття посад низки комунальних закладів, зокрема зі сфери культури, а також КЗ «Обласне бюро судово-медичної експертизи».

Також рекомендовано розглянути на сесії питання щодо продовження строку дії контракту з директором КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни».  

Депутати ознайомилися і зі змінами, які вносяться до обласного бюджету Рівненської області на 2021 рік, та рекомендували голові обласної ради винести його на розгляд сесії.

Серед іншого, члени комісії рекомендували винести на розгляд сесії питання про перейменування КЗ «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради на комунальний заклад «Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді» Рівненської обласної ради. Такі зміни мають на меті осучаснення та розвиток цього закладу.