03-10-2022

Відбулося засідання постійної комісії з економічних питань та комунальної власності

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань економічної власності та комунального майна (голова комісії Андрій Пехотін) за участі заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка.

Загалом депутати розглянули 13 питань порядку денного. Так, члени комісії надали дозвіл на списання матеріальних цінностей, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області та обліковуються на балансі комунальних закладів галузей: освіти, соціальної, спортивної та культури.

Також члени комісії погодили звернення Луганського державного медичного університету щодо надання в оренду приміщень, що знаходяться у чотирьох медичних підприємствах обласної ради, за 1 грн на період воєнного стану в Україні.

Крім того, депутати погодили питання про розподіл орендної плати за майно, що обліковується на балансі Державного архіву Рівненської області. Зокрема, кошти в розмірі 50% від сплати орендної плати не будуть спрямовані в обласний бюджеті, а залишаться на балансі архіву.

За словами директора Державного архіву Рівненської області Олега Дзецько, ці гроші будуть направлені на капітальний ремонт держархіву.