26-02-2020

Від ямкового ремонту доріг відмовляємося, але не цього року

Питання ремонту автошляхів Рівненщини стало одним із тих, які обговорювали під час засідання Ради розвитку громад та територій при Рівненській обласній державній адміністрації. Участь у заході взяв голова обласної ради Олександр Данильчук, голови ОТГ, районних рад та райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів ОДА.

Голова облдержадміністрації Віталій Коваль довів до керівників громад позицію керівництва країни, що раціональніше спрямовувати кошти передусім на капітальні та поточні ремонти доріг. Так, з Державного дорожного фонду Рівненщина цьогоріч має отримати  527,4 млн.грн., з яких  - 427,4 млн.грн. планується спрямувати на ремонти автошляхів, а 100 млн.грн. на їх утримання.

Загалом у планах керівництва області відремонтувати 73 км шляхів. Загалом же на балансі облдержадміністрації перебуває 3 тис. 142 км місцевих доріг, 90% яких останні десятиліття не ремонтували.

В адміністрації пояснюють, що до вибору ділянок, на яких цьогоріч працюватиме техніка, підходили комплексно: враховували автомобілепотік, необхідність доїзду до важливих інфраструктурних об’єктів (шкіл, дитсадків, лікарень тощо).

У той же час, відкритим залишається питання щодо територіальних доріг, так званих «тешок». На Рівненщині  1 тисяча 240 км таких шляхів. Однак цьогоріч в державному бюджеті  коштів на якісні  ремонти  таких доріг не передбачили.  Саме на цих шляхах планується проводити ямковий ремонт.