11-06-2024

"Ветеранський простір" відзначив четверту річницю своєї діяльності

"Ветеранський простір" – це команда, яка займається підтримкою  ветеранів і ветеранок, учасників та учасниць бойових дій в Рівненській області, їхніх рідних, родин полеглих та безвісти зниклих.

Основними завданнями закладу є надання інформаційної, методичної та консультативної допомоги, сприяти доступності до якісних соціальних послуг, послуг в сфері освіти, оздоровлення, медичного забезпечення вищевказаній категорії осіб, забезпечення реалізації прав ветеранів та інше.  

Окрім консультаційної та координаційної роботи, комунальний заклад розробив та реалізував десятки проектів. Першими були:  «Успішне працевлаштування ветерана», «Плече побратима», «Соціальне менеджерство в громадах Рівненщини».

Наразі заклад продовжує реалізовувати другу частину важливого соціального проєкту "Ветеран і Закон: нові виклики", спрямованого на профілактику проблем із законом у тих, хто має бойовий досвід.

Разом з тим, від початку повномасштабної війни на базі закладу працює Рівненський обласний волонтерський штаб. Тут здійснили  55,940 видач гуманітарної допомоги для майже 165 тисяч осіб. Підтримку отримали військовослужбовці, окремі підрозділи та вимушено переміщені особи, які проживають на Рівненщині. Крім того, 540 вантажів спрямували до населених пунктів на сході та півдні України.

Нагадаємо, за рішенням Рівненської обласної ради КЗ «Ветеранський простір» було створено  у березні 2020 року, а у вересні того ж року директором призначили Ольгу Яковлєву.