16-12-2020

Василь Яніцький ознайомився з роботою дитячих закладів Рівненщини

Сьогодні голова постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури Василь Яніцький відвідав декілька закладів області для дітей.

Він ознайомився з роботою комунального закладу «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» РОР.

Як розповів директор закладу Сергій Якобчук, в центрі перебувають дітки від трьох до вісімнадцяти років, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зокрема, діти з сімей, де батьки через певні причини не можуть забезпечити належне утримання та ухиляються від виконання батьківських обов’язків, а також діти, які залишилися без піклування батьків, або ж зазнали насильства і потребують соціально-психологічної допомоги.

 «В закладі створені всі умови для соціально-психологічної реабілітації дітей. Наші працівники готують їх до самостійного життя, надають комплексну соціальну, психологічну, педагогічну, медичну та правову допомогу», - розповів директор центру.

Василь Яніцький оглянув умови в яких перебувають дітки, а також дізнався про потреби закладу.

До слова, за цей рік 71 дитина вибула з центру. Частина з них повернулися в сім’ю, інших було усиновлено, або влаштовано під опіку та піклування, а також влаштовано чи повернуто на навчання.

Також в ході робочої поїздки Василь Яніцький разом з головою Сарненської районної ради Ярославом Яковчуком ознайомився з роботою та організацією навчально-виховного процесу в  Сарненському інклюзивно-ресурсному центрі. Тут 162 дитини віком від двох до вісімнадцяти років отримають послуги корекційно-розвиткових занять.

Василь Яніцький відзначив важливість існування такого закладу та високий професіоналізм працівників центру.

Окрім того, депутат обласної ради побував у двох комунальних закладах обласної ради – «Чудельська спеціальна школа №1 I-IIступенів» та «Чудельська школа №2 I-IIступенів». В першій школі перебувають дітки із вадами мовлення. Для них обладнано 11 класних кімнат, кабінет логопедії, корекції розвитку дитини, практичного психолога, ритміки, музики, інформатики та трудового навчання. Також на території закладу є 3 спальних корпуси, спортивний, ігровий, географічні майданчики, а також їдальня, пральня, бібліотека та просторий клуб. Нині тут перебуває 96 діток, всі вони з північних районів Рівненщини.

В наступному закладі, де побував Василь Яніцький, проживають дітки з порушеним інтелектуальним розвитком віком від шести до вісімнадцяти років. Максимальна кількість осіб, які можуть перебувати у школі – 120, зараз тут – 101 учень. Окрім спеціально організованого навчального процесу дітки також забезпечені п’ятиразовим харчуванням, комфортним проживанням та медичним контролем. В закладі є бібліотека, для неї депутат подарував колекцію дитячих книг.

Василь Яніцький зумисно відвідав цих чотири установи напередодні Дня святого Миколая. Кожній дитинці, яка перебуває в тому чи іншому закладі він подарував подарунок.