25-01-2023

В Україні презентували типову Комплексну програму соціальної підтримки ветеранів та членів їх сімей

Програму напрацьовали фахівці спільної робочої групи Української асоціації районних та обласних рад і Міністерства у справах ветеранів України. Її презентували сьогодні керівникам обласних рад. Участь в онлайн-зустрічі взяв заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір.

З представниками регіонів спілкувалися заступниця Міністра Тетяна Калита, Генеральна директорка Директорату Мінветеранів Світлана Березіна та Президент УАРОР Сергій Чернов.

(Фото УАРОР)

Основна мета програми - допомогти реалізації державної ветеранської політики на місцях. Адже документ є типовим, і ним можуть послуговуватися місцеві ради, розробляючи аналогічні місцеві програми. І це рекомендує Мінветеранів.

У той же час, розробивши такі програми, владі на місцях буде легше переходити від військового до цивільного життя, займатися відновленням здоров’я ветеранів, їх соціальним захистом і підтримкою, забезпеченням родин військових житлом, працевлаштуванням бійців після їх повернення в мирне життя тощо, - переконані в УАРОР та Мінветеранів.

Тому учасникам онлайн-зустрічі презентували також Модель сервісного офісу для ветеранів. Такі центри акумулюватимуть в собі роботу різних міністерств і відомств  - як державних, так і місцевих, які відповідають за соціальну підтримку й соціальний захист військових та їхніх родин.