13-01-2023

В Україні планують відкрити Центри ветеранського розвитку

Головне завдання таких центрів – після перемоги реінтегрувати воїнів в мирне суспільство через їхню професійну реалізованість. Їх планують створити в кожній області на базі освітніх закладів у тісній співпраці та постійній комунікації з центрами зайнятості та Міністерством у справах ветеранів України.

Саме цьому міністерству належить ініціатива створення таких ветеранських центрів. Перспективи її реалізації обговорили під час робочої наради, яку організувала Українська асоціація районних та обласних рад.

До обговорення запросили керуючих справами обласних рад та голів постійних профільних комісій, які опікуються соціальними питаннями та питаннями ветеранської спільноти.

Позицію Рівненської обласної ради під час онлайн-зустрічі озвучили керуючий справами виконавчого апарату – керівник секретаріату Богдан Сологуб та голова постійної комісії з питань соціальної політики та соціального захисту населення Вікторія Опанасюк.

Адаптація наших захисників до мирного життя, їхня соціалізація та самореалізація після участі в бойових діях – це ключове завдання держави. Тому створення центрів, де би воїни могли, так би мовити, знову знайти себе, є потрібною і нагальною ініціативою.