29-11-2023

У спецшколі села Тучин провели «Андріївські вечорниці» 

З переходом на новоюліанський календар свято Андрія Первозванного цьогоріч припадає на 30 листопада. Тому сьогодні у Спеціальній школі в с.Тучин Рівненської обласної ради для учнів та батьків провели «Адріївські вечорниці».

Захід організували спільно з Рівненським обласним центром народної творчості та Тучинським ліцеєм Гощанської сільської ради.

На імпровізованій сцені, що нагадувала світлицю, були всі атрибути українського побуту: бабусині рушники, домоткані серветки, доріжки, глиняний посуд.

Присутні мали змогу побачити і, головне, відчути атмосферу справжніх українських традицій. На сцені лунали пісні, відбувалися народні ігри та ворожіння.

Особливо всім сподобалася забава із калитою. Калита - символ свята, обрядовий корж, що готується саме на Андрія.

Під час свята дітям провели майстер-класи з бісероплетіння, вишивки, макраме та художньої кераміки. Завершилося святкування спільною колядою.

Нагадаємо, що Спеціальна школа в селі Тучин - це комунальний заклад обласної ради, де здобувають дошкільну, початкову та базову загальну середню освіту діти з особливими освітніми потребами, що зумовлені тяжкими порушеннями мовлення. Зараз в закладі навчаються 157 учнів та 36 дошкільнят.