03-11-2023

В системі соцзахисту Рівненщини працює майже 3,5 тисячі спеціалістів

Цієї неділі,5 листопада, вони відзначатимуть своє професійне свято – День працівника соціальної сфери України.

З цієї нагоди керівники області привітали не лише тих, хто працює закладах та установах соціальної сфери, а й громадських активістів, які надають підтримку людям, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. Слова подяки звучали і на адресу працівників Пенсійного фонду та інших структур та організацій, котрі опікуються соціальними питаннями.

- Система соціального захисту – це величезний механізм, який об’єднує фахівців різних сфер. І від роботи кожного залежить загальний успіх та якість надання послуг нашим найвразливішим громадянам. Війна стала непростим випробуванням для всіх, хто надає соціальні послуги. Питання ВПО, наших захисників та їх родин, звісно, стали першочерговими. І соціальні заклади Рівненської обласної ради одразу стали прихистком для більше півтисячі підопічних з інших регіонів, а гуртожитки наших закладів перетворилися на місця компактного проживання ВПО. Сьогодні упевнено можу сказати: ми гідно подолали ці виклики, а система соціального захисту Рівненщини не лише вистояла, а й продовжує вдосконалюватися, розвивати нові сервіси, щоб надавати якісні послуги тим, хто цього найбільше потребує, - зауважив заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір, вітаючи присутніх з професійним днем.

Сьогодні в системі соціального захисту Рівненської області працює майже 3400 спеціалістів. Для реалізації ветеранської політики у вересні 2023 року в складі департаменту соціальної політики облдержадміністрації створено управління у справах ветеранів.

Розширює роботу і комунальний заклад обласної ради «Ветеранський простір», який опікується питаннями наших Захисників, Захисниць та їх родин на рівні кожної громади, а також є обласним волонтерським хабом для переселенців.

Проблеми ВПО та інші соціальні питання завжди на порядку денному іще одного закладу обласної ради – Денного центру соціально-психологічної допомоги.

Загалом, на Рівненщині працює 14 обласних комунальних соціальних закладів, серед яких психоневрологічні інтернати, геріатричні пансіонати, інтернати для громадян похилого віку, центри надання соціально-психологічної допомоги, реабілітації та соціальних послуг.

У них працює 1108 працівників, які обслуговують майже 1500 підопічних, з яких третина – це внутрішньо переміщені особи.