09-11-2022

В сесійній залі обласної ради сьогодні писали диктант національної єдності

Замість проєктів рішень – чистий аркуш паперу і ручка. Замість програми «РАДА» на екрані - пряме включення зі студії «Суспільного». Так сьогодні в сесійній залі Рівненської облради писали радіодиктант національної єдності.

В депутатських кріслах – не лише депутати, а й працівники виконавчого апарату ради з різних відділів. А також знані у Рівному та області люди – митці, освітяни, медійники.

- Вважаю, що ця подія є дуже важливою, оскільки мова, культура – це способи заявити про свою ідентичність. Сьогодні в усьому світі звучать гімн України, «Ой, у лузі червона калина», синьо-жовтий стяг піднімається на всіх майданчиках... Лідери нашої держави виступають на ключових світових платформах, в парламентах різних країн. Україну знають і чують.  і знають. А наша мова – це душа нашого народу, тому така загальноукраїнська ініціатива сьогодні дуже важлива, вона об’єднує нас, - зауважив голова обласної ради Андрій Карауш, який також взяв участь в написанні радіодиктанту.

Андрій Карауш також наголосив, що виконавчий апарат і депутати облради не вперше беруть участь в цій події. Однак цьогоріч до написання доєдналося більше учасників.

Зауважимо, що цього року автором тексту була письменниця та режисер Ірина Цілик, а прочитала радіодиктант народна артистка України Ада Роговцева.

Перевірити правильність написаного можна кількома способами:

- не пізніше 10 листопада надіслати паперовий лист за адресою: Київ, вулиця Хрещатик, 26, 01001,

- сфотографувати або відсканувати написаний текст (у форматі jpg, png, jpeg, tiff, pdf) та надіслати його до 11.00 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт на сайті ukr.radio.