24-01-2023

В Рівненському обласному протипухлинному центрі з’явилася експрес-лабораторія

Вона працюватиме на базі відділення інтенсивної терапії, що дасть можливість оперативно здійснювати забір та проводити аналізи для найскладніших пацієнтів.

Як розповів керівник центру Григорій Максим’як, експрес-лабороторію облаштували за кошти самого медичного підприємства, вартість її складає в межах 200 тис грн. Відтак, виникла потреба внести зміни до штатного розпис, увівши до нього дві посади лаборанта, які працюватимуть в новій лабораторії.

(Григорій Максим'як)

Це та інші питання розглянули під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства під головуванням Юрія Білика.

Депутати, зокрема, погодили вартість пільгової орендної плати для Луганського державного медичного університету в розмірі 1 грн на період дії договору оренди. Йдеться про майже 60 кв м площі в КП «Рівненський обласний перинатальний центр» Рівненської обласної ради, де вищий навчальний заклад зможе проводити клінічну практику.

Нагадаємо, це питання вже підтримали на своїх засіданнях депутати бюджетної та економічної комісій.

Також в ході засідання депутати підтримали звернення комунального підприємства обласної ради «Обласна психіатрична лікарня с. Орлівка» щодо погодження внесення змін до фінансового плану на IV квартал 2022 року.

За словами директора підприємства Олександр Задорожного, наприкінці року їхня лікарня отримала низку субвенцій з державного та місцевих бюджетів на загальну суму 574,5 тис грн. Ці кошти не були заплановані на початку року.

(Олександр Задорожний)

Основна частина з них – це кошти на облаштування вбиралень для пацієнтів, придбання медикаментів та розхідних матеріалів, оплата за проведення послуг з водопостачання. Все це на загальну суму 500 ти грн.

Ще 24,5 тис грн в кінці минулого року надійшли на рахунки лікарні для організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів.

До слова, директор Орлівської психіатричної лікарні кілька днів тому, як повернувся з передової. Про що депутати зауважили під час засідання комісії. Починаючи з травня 2022 року, у складі 14 бригади Олександр Задорожний служив на Донецькому та Харківському напрямках, брав участь у «зачистці» населених пунктів від ворога під час контрнаступу на Харківщині. Воював під Соледаром та Куп’янськом.