01-09-2023

В першому у Східній Європі виші першокурсників посвятили у спудеї

Традиційна церемонія «Інавгурація-2023» відбулася в Національному університеті «Острозька академія».

В академічному парку зібралися першокурсники, їхні батьки, професорсько-викладацький склад та запрошені гості.

Як зауважив багаторічний ректор ОА, професор Ігор Пасічник, цьогорічний вступний рік є унікальним. Адже студентами університету стали майже сімсот молодих людей – і це рекорд за роки діяльності відродженого вишу.

Більше того, розширилася і географія вступників. Як підсумок, цьогорічні першокурсники представляють усі без винятку регіони України.

Ігор Пасічник також привітав рішення Рівненської обласної ради запровадити в освітніх закладах області предмети морально-етичного спрямування. І академія готова допомогти в підготовці відповідних фахівців.

Крім того, університет вже надає методичну підтримку і здійснює підготовкою соціальних менеджерів в громадах Рівненщини – фахівців, які покликані допомагати нашим бійцям повернутися до цивільного життя, підтримувати родини загиблих захисників і тих, котрі в полоні.

Зі свого боку, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш привітав спудеїв з новим, цікавим та відповідальним, етапом в житті.

«Острозька академія – це не просто найстаріший університет в Україні і перший у Східній Європі вищий навчальний заклад. Тут відроджують і розвивають інтелектуальний ген українців, виховують освічену європейську націю. Традиції «плюс» іновації – така формула успіху нашої Академії. Тому проживіть цей період на повну: беріть знання, розвивайте свої таланти, використовуйте можливості. І – що важливо, - виховуйте в собі Патріотів України», - з такими словами до молодих людей звернувся Андрій Карауш.