31-01-2023

В Острозькому історико-культурному заповіднику оновлять музейні сховища 

Завдяки участі в одному із грантових проєктів державний заповідник отримав сучасні спеціалізовані системи зберігання. Це дасть можливість переобладнати одне з фондових приміщень і зробити цей простір більш сучасним та ергономічним, кажуть в заповіднику.

Йдеться про обладнання для більшості груп музейних експонатів: касети та сітки для картин, складські стелажі, зокрема, і з полицями, висота яких регулюється, шухляди для компактного розміщення предметів.

- Ми створюємо не просто сучасний фондовий простір, що дасть можливість компактно розмістити наші експонати і забезпечити їм належні умови зберігання. Це ще дуже важливо, зважаючи на питання безпеки, що сьогодні надактуально. Тобто, це обладнання дасть нам можливість прийняти експонати в разі евакуації, - зауважив заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника міста Острог Андрій Брижук.

Таке переобладнання музейних фондів здійснюється в рамках проєкту допомоги музеям та архівам України від Музею Берлін-Карлсхорст.