02-03-2021

В Острозі прийняли громадський бюджет

Днями на черговій сесії Острозької міської ради прийняла цільову програму «Громадський бюджет (бюджет участі) на 2021-2026 роки». Щорічно на її реалізацію виділятимуть 1% доходів громади. Про це повідомляє Рівненський регіональний офіс Програми "U-LEAD з Європою".

Розмір «великих» проєктів, які подаватимуть мешканці, встановлено в сумі 400 тис. грн., «малих» - 100 тис. грн.

За словами радниці з питань місцевих фінансів та управління Рівненського РО Ірини Кондратюк, це рішення свідчить про бажання влади Острозької громади бути відкритою. Адже громадський бюджет – це інструмент прямої демократії, за допомогою якого кожен мешканець має змогу долучитися до бюджетного процесу, зрозуміти його принципи та вплинути на рішення щодо видаткової частини місцевого бюджету.

До слова, в лютому Рівненський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» проводив для громад Рівненщини онлайн-семінар на тему «Підготовка та представлення звіту про виконання місцевого бюджету за 2020 рік». Одним із питань порядку денного було «публічність та прозорість бюджетного процесу як основа взаємодії та налагодження комунікації між мешканцями територіальної громади».