23-11-2022

В Органному залі відбудеться експериментальне музичне дійство «Магія живого звуку»

Творча команда Рівненської обласної філармонії вирішила створити експериментальну музичну виставу «Магія живого звуку» (рastoccio opera). Її ідея - поєднати уривки кращих зразків світової опери в одну музичну виставу. Це низка епізодів – різних за жанрами, авторами, епохами, – об’єднаних якістю літературного матеріалу і неймовірною красою музики.

 При зовнішній відсутності сюжету, є головний персонаж дійства – Зал камерної та органної музики. Його дивовижні колони, стіни і вітражі зберігають безліч історій – як вигаданих, так і реальних. Та одного разу під час ясного Місяця, коли його сяйво зіллється зі світлом сцени, станеться Диво і спогади Органного залу оживуть –  такий задум режисера-постановника Володимира Сторожука.

Прем’єра відбудеться вже завтра. Початок о 18:00.

Обласна філармонія запрошує любителів опери, а також тих, хто ніколи не бував у оперному театрі. «Магія живого звуку» - чудовий путівник історією опери і для знавців, і для новачків. В.А.Моцарт, Г.Доніцетті, Ж.Оффенбах, Дж.Меєрбер, Д. Верді, Дж. Пуччіні, М.Лисенко, С.Гулак-Артемовський, Г.Майборода, Г.Жуковський у виконанні солістів Рівненська обласна філармонія Ірини Криворученко, Миколи Швидківа, Світлани Жуковської, Анастасії Янцур, Інни Бобомуратової, Павла Мищука, Іллі Кубая, дуету ETNOmix, Ірини Козачук, академічного камерного оркестру під орудою Юрія Скрипника та квартету Dissonance.