22-04-2021

В облраді відбувся семінар для фахівців з бухгалтерського обліку комунальних закладів

Семінар «Основні зміни нормативно-правового регулювання суб’єктів господарювання комунальної форми власності в поточному році»  відбувся сьогодні у Рівненській обласній раді. Захід, у якому взяли участь бухгалтери та представники комунальних закладів області, організовано за сприяння депутата обласної ради, професора кафедри обліку і аудиту НУВГП Світлани Левицької.

Долучилися до семінару й перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк та голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності Андрій Пехотін.

- Ми розуміємо, що у сучасних реаліях інфляції та спаду економіки працювати складно. Починаючи з попереднього скликання, обласна рада почала надавати комунальним закладам певну фінансову підтримку з обласного бюджету, і в нинішньому скликанні ми активізували цю роботу. Адже усвідомлюємо, що жити потрібно у нових реаліях, - зазначив Сергій Свисталюк.

Натомість Ігор Ясенюк наголосив на важливості системного аналізу  роботи комунальних підприємств.

- Проводитимемо такий аналіз на рівні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків. Важливо, щоб наші комунальні  підприємства не були збитковими і дотаційними. Тому маємо працювати з вами спільно і поліпшувати ситуацію, - зазначив Ігор Ясенюк.

У ході семінару йшлося про низку питань, які постають у процесі роботи комунальних підприємств.

Зокрема фахівці з питань податкового законодавства висвітлили актуальні питання системи оподаткування, інформація щодо яких стане у нагоді в роботі бухгалтерів.

Питання щодо узагальнення останніх законодавчих зміни трудового та податкового регулювання на рахунках обліку висвітлила Світлана Левицька.

 Актуальним для представників комунальних підприємств був і блок питань, присвячених інвентаризації та аудиту.