05-07-2024

Попередні результати перевірки об’єктів культурної спадщини Рівненщини обговорили на нараді з Мінкультом

В обласній раді відбулася робоча нарада, присвячена черговим підсумкам перевірки стану збереження культових споруд на Рівненщині, які є пам’ятками національного значення.

Нагадаємо, з 22 квітня в області працює профільна комісія Міністерства культури та інформаційної політики України, до складу якої увійшли урядовці, правоохоронці, представники профільних міністерств, а також обласної ради та облдержадміністрації.

Комісія обстежила всі пам’ятки культурної спадщини національного значення, включно з культовими спорудами, пам’ятками культури та історико-культурними землями. Під час наради обговорили виявлені порушення та недоліки в оглянутих об’єктах, територіях та документації.

Представники міністерства наголосили на важливості паспортизації об'єктів культурної спадщини, укладанні охоронних договорів з користувачами об’єктів та внесення всіх пам’яток до електронного реєстру Міністерства.

Найближчим часом будуть сформовані рекомендації та доручення щодо першочергових заходів зі збереження історичних об’єктів національного значення. Висновки будуть розроблені по кожному окремому об’єкту.

Підсумкова нарада за участю керівництва обласної ради та ОДА відбудеться в кінці липня.