29-01-2020

В обласному соціальному центрі щороку отримують допомогу сотні безхатьків

Депутати двох постійних комісій обласної ради - з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (під головуванням Геннадія Шевченка) та з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей (голова – Борис Бірук) відвідали комунальний заклад «Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг» Рівненської обласної ради. Депутати організували виїзне засідання з метою вивчити роботу закладу, потреби його підопічних та відповідно спланувати роботу своїх комісій в поточному році.

На сьогодні в соціальному центрі отримують послуги до 30 безхатьків.  Щотижня сюди приходить 2-3 нових людини. Тут вони мають можливість помитися, випрати одяг, поїсти та переночувати. Двічі на тиждень працює перукар, який має окрему обладнану кімнату.

Депутати обласної ради оглянули пункт обігріву, їдальню, санвузли, зокрема, окремий, спеціально обладнаний для людей з особливими потребами.  Поспілкувалися з підопічними закладу, які мешкають тут щонайменше півроку – це переважно жінки похилого віку.

Багато з них не мають родини і часто навіть документів. Тож працівники соціального центру допомагають їх відновити. У закладі постійно працює медсестра та соціальний працівник.

До нового приміщення соціальний центр переїхав у грудні 2018 року. Завдяки коштам  ДФРР у старих приміщеннях провели реконструкцію, зробили сучасний ремонт та створили гарні умови для людей, які потрапили у складні життєві обставини.

У той же час депутати відзначили:  що заклад має достатньо потужності, щоби надавати допомогу більшій кількості людей. У центрі ж посилаються на специфічний контингент їхніх підопічних: це люди, які ведуть кочовий спосіб життя і приходять до центру переважно поїсти, привести себе до ладу, переночувати та, за потреби, оновити одяг та взуття. Адже центр регулярно отримує гуманітарну допомогу від релігійних місій.

Наступний заклад соціальної сфери, який планують  відвідати депутати профільної комісії обласної ради, - Рівненський обласний соціальний центр надання послуг з оздоровлення дітей.