16-07-2024

В обласному протипухлинному центрі запрацювало нове обладнання

Це найфункціональніша камера для флуоресцентної візуалізації - FLUOBEAM®. Її застосовують, зокрема, під час лікування раку молочної та щитовидної залоз, меланоми.

Апарат на своєму дисплеї надає хірургу флуоресцентне зображення операційного поля в режимі реального часу, завдяки чому лікар може об’єктивно оцінювати стан хворого органу, ступінь ураження тканин, якість кровотоку та потоку лімфи в тканинах. І, відповідно, вчасно видалити хворі тканини.

Система FLUOBEAM® допомагає хірургам і під час реконструктивно-відновлювальних операцій. До прикладу, скорочує час відновлення і перебування людини у стаціонарі, а також покращує кінцевий естетичний вигляд відновленої залози.

Як розповів на своєму Telegram голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, камеру для флуоресцентної візуалізації придбали за 5 млн грн, які заробив Рівненський обласний протипухлинний центр. Тобто, це власні кошти підприємства. Майже тиждень роботи лікарі провели на новому обладнанні дві операції.

Зі свого боку, директор протипухлинного центру Григорія Максим'яка повідомив, що таких апаратів в Україні небагато. Наразі такі працюють у Львові та Хмельницькому, а незабаром з’являться ще в Луцьку та Чернівцях.