24-05-2023

В обласному протипухлинному центрі можна обстежити родимки без направлення

22 травня в Україні відзначають День меланоми, метою якого є привернення уваги до її ранньої діагностики та профілактики.

Спеціалісти  КП «Рівненський обласний протипухлинний центр» проводитимуть безкоштовний огляд пацієнтів з новоутвореннями шкіри в період з 22 по 26 травня. Прийматимуть, без електронного направлення, усі хірурги-онкологи планово-консультативного відділення лікарні.

Фахівці наголошують,  що щорічно в Україні реєструється понад 3000 нових випадків цього захворювання. Найбільш вразливими є пацієнти старші 60 років зі світлою шкірою та волоссям, але захворіти можна у будь якому віці. Смертність складає 2,7 випадків на 100 000 населення, що є надміру високим показником порівняно із середнім світовим.

Пацієнти з 3-4 стадією меланоми мають малий вибір лікувальних тактик в нашій країні, тому раннє виявлення захворювання є чи не єдиним дієвим варіантом для повного вилікування.

Саме тому значну увагу лікарі приділяють обстеженню родимок та підозрілих утворень шкіри. Адже вони – не несуть ніякої функціональної здатності, як це робить звичайний шкірний покрив. І це - доведений факт.