18-07-2024

В обласній стоматполіклініці військовим розширили спектр безкоштовних послуг

Відтепер окрім зубопротезування, в Рівненській обласній стоматологічній поліклініці будуть надавати оплачувані державою послуги з планової стоматології для окремих категорій військових.

Про це на своєму Telegram повідомив голова обласної ради Андрій Карауш.

Це стало можливим завдяки підписанню договору з Національною службою здоров'я України (НСЗУ).

Раніше НСЗУ у межах пілотного проєкту фінансувала лише зубопротезування, виділяючи максимум 14 984 гривні на одну особу. Після внесення урядом змін до відповідної постанови, фінансування було розширено.

Це пов’язано з тим, що перед зубопротезуванням пацієнту зазвичай потрібно пройти лікування або видалення зуба, пломбування каналів тощо. Тепер держава покриватиме і ці витрати, збільшуючи суму до 24 952 гривень на одну особу.

Детальний план лікування визначатиме стоматолог під час консультації, тому суми можуть змінюватись в кожному конкретному випадку.

Послуга надається учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовцям, які ще не отримали статус УБД, але продовжують виконувати бойові завдання.

Нагадаємо, що за понад місяць дії послуги із зубопротезування в обласній стоматологічній поліклініці нею скористалися 13 військових. За словами очільниці закладу Валентини Сухляк, попит на послугу значний, і заклад очікував на розширення медичного пакету, який би включав лікування зубів.

Цей проєкт в Україні є пілотним і триватиме до кінця 2024 року. Після цього держава проаналізує процес та прийматиме нові рішення.