13-12-2023

В обласній раді – зміни у складі постійних комісій

Проєкт рішення з цього питання сьогодні розглянули депутати постійної комісії з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією під головуванням Сергія Подоліна.

Йдеться про комісію з економічних питань та комунальної власності зі складу якої виключений депутат фракції «Сила і Честь» Сергій Шевчук, а на його місце пропонується ввести нового депутата від цієї політичної сили, головного лікаря Рівненської обласної  дитячої лікарні Віталія Бойка.

На найближчій сесії йому мають вручити депутатський мандат.

Члени комісії підтримали цей проєкт рішення і рекомендували винести його на розгляд сесії.

Крім того, комісія розглянула проєкт Антикорупційної програми РОР на 2024-2026 роки, погодила винести на розгляд сесії питання про план роботи облради на наступний рік, а також план підготовки регуляторних актів у 2024 році.

Нагадали депутатам і про орієнтовні строки звітування перед виборцями за підсумками 2023 року. У проєкті рішення, який виноситься на сесію, пропонується зафіксувати дату 1 лютого 2024 року. При цьому виконавчий апарат обласної ради має забезпечити оприлюднення звітів або інформації про них на офіційному сайті РОР. Є в проєкті рішення і рекомендація, щоб органи місцевої влади сприяли депутатам в організації проведення звітів. Зокрема, надавали приміщення, подавали оголошення про час і місце звітування тощо.