17-12-2020

В раді збирають пропозиції до нової обласної програми національно-патріотичного виховання

У 2020 році закінчується дія обласної програми національного виховання учнівської молоді, яка діяла на Рівненщині з 2008 року. Через відсутність фінансування програма мала суто декларативний характер. 

Відтак голова обласної ради Сергій Кондрачук ініціював розробку нової обласної програми національно-патріотичного спрямування, яка стане якісною та дієвою. Задля цього голова ради планує провести широке громадське обговорення.

«Пропоную залучити до цього процесу експертів, які точно знають, які ключові моменти, напрямки роботи та заходи необхідно прописати в цій програмі, щоб вона була не просто «на папері», а реально працювала на виховання національно-патріотичного суспільства», - пояснює свою позицію Сергій Кондрачук.

Тому голова ради закликає експертне середовище та громадськість долучитися до процесу.

Як тільки будуть зібрані всі пропозиції, Сергій Кондрачук своїм розпорядженням створить робочу групу, яка напрацює пропозиції до нової програми національно-патріотичного виховання. Їх надішлють в обласну державну адміністрацію для схвалення.

Після цього програму мають розглянути депутати обласної ради на сесії та виділити на її реалізацію необхідний фінансовий ресурс. 

Прийом пропозицій в обласній раді вже розпочався. Подати їх можна до 10 січня 2021 року як в друкованому, так і в електронному вигляді.

Друкований варіант подається у відділ канцелярії Рівненської обласної ради за адресою:

м. Рівне, майдан Просвіти,1, к. 328.

Пропозиції в електронному вигляді необхідно надіслати за адресою:  oblrada@rada.rv.ua.