12-07-2023

В обласній раді відбувся вебінар про нововведення в системі оподаткування в умовах воєнного стану

Це не перший захід, який організовує обласна рада після 24 лютого 2022 року для фахівців фінансових служб обласних комунальних закладів, підприємств та бюджетних установ. Мета - допомогти розібратися в актуальних податкових новаціях.

Ініціатором таких вебінарів є депутатка обласної ради, професорка кафедри обліку і аудиту НУВГП Світлана Левицька.

Учасників вебінару привітав заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк. Він наголосив на тому, що обласна рада завжди підтримує ініціативи, які допомагають фахівцям різних галузей та обласним комунальним закладам і підприємствам бути в курсі всіх новацій, працювати ефективно в цей непростий час.

Цього разу фахівці Головного управління Державної податкової служби в Рівненській області надали роз’яснення на низку питань. Серед них: особливості справляння ПДВ,  рентної плати, екологічного податку, місцевих податків і зборів в умовах воєнного стану, особливості обчислення єдиного соціального внеску, оподаткування доходів найманих працівників та електронна взаємодія з податковими органами.

Електронний документообіг та інформаційні джерела ДПС як допомога платникам податків – також були темами розмови під час вебінару.