28-04-2020

В обласній раді шукають ініціативну молодь

До Рівненської обласної ради звернулися з Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту з проханням надати пропозиції щодо кандидата на здобуття Премії ВРУ за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування у 2020 році. Премія присуджується особам, які є громадянами України віком до 35 років, а також молодіжним та, як виняток, дитячим громадським організаціям.

Щороку присуджується десять премій, а грошова винагорода складає п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян кожному переможцю. Цьогоріч це 8 500 гривень.

На рівні області лише Рівненська обласна рада вповноважена подавати клопотання про присудження цієї премії. Відтак оголошує прийом пропозицій щодо кандидатів на її здобуття.

Пропозиції можна подати до виконавчого апарату ради або поштою. У пропозиціях слід зазначити особисті досягнення людини чи громадської організації, додати копію паспорта, ідентифікаційний код, контактний телефон та електронну адресу, копію свідоцтва про державну реєстрацію громадської організації (як кандидата на здобуття премії, так і всеукраїнської молодіжної громадської організації, яка висуває кандидатів на здобуття премії).

На ці пропозиції в обласній раді чекають до 8 травня. Рішення ж щодо кандидата прийматимуть депутати на найближчій сесії.

Нагадаємо, що минулого року за клопотанням Рівненської обласної ради Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування присудили голові Рівненської громадської організації “Центр суспільних дій «СІВІТАС» Володимиру Зилю. Організація займається моніторингом діяльності органів місцевого самоврядування в напрямку відкритості та прозорості, проводить політичні тренінги для депутатів місцевих рад, зокрема, тих, які стали депутатами вперше, здійснює боротьбу проти політичної корупції  в складі Всеукраїнської коаліції «Під контролем» тощо.