21-03-2024

В обласній раді провели вебінари про зміни в системі оподаткування в умовах воєнного стану

Такого роду навчання в обласній раді стали традиційними, адже їх проводять з лютого 2022 року. Їхня мета полягає в інформуванні профільних працівників комунальних підприємств, сільських, селищних та міських рад про нововведення в системі оподаткування в період дії воєнного стану. Ініціатором серії вебінарів є депутатка обласної ради, професорка кафедри обліку і аудиту НУВГП Світлана Левицька.

Отож, два онлайн-вебінари сьогодні провели для керівників та фахівців фінансово-економічних служб, комунальних підприємств, закладів та установ управлінського персоналу, представників бюджетної та комунальної сфери.

Перший вебінар був присвячений змінам у системі оподаткування та податковому законодавстві, які відбулися під час дії воєнного стану.

Другий охопив питання адміністрування системи оподаткування, які є види взаємодії з податковими органами та зміни в питання трудових відносин з найманими працівниками.

Зокрема, фахівці  ГУ ДПС у Рівненській області розповіли про особливості подання звітності щодо податку на прибуток з урахуванням змін, внесених на виконання наказів Міністерства фінансів України від 07.06.2023 №302, від 24.10.2023 № 572, від 07.12.2023 № 673 та від 04.01.2024 №6.

Також наголосили на типових помилках, які роблять платники податків при поданні звітності, розповіли про особливості сплати рентної плати, екологічного податку та місцевих податків і зборів.

Податківці нагадали про те, що до 1 травня триває кампанія з декларування доходів, отриманих у 2023 році.

Крім того, учасникам представили діючі електронні сервіси ДПС, які дозволяють отримувати необхідну інформацію та подавати звітність без відвідування податкової служби особисто.

За результатами вебінару всі його учасники отримають актуальну текстову інформацію, а також зразки документів, які знадобляться їм в роботі.

Записи вебінарів можна переглянути за посиланнями - №1№ 2.