11-08-2021

В обласній раді погодили розподіл коштів на будівництво соціально важливих об’єктів

Йдеться, передусім, про 11 млн грн бюджету розвитку Рівненщини, які планують спрямувати на будівельні роботи низки об’єктів. Їх перелік обговорили під час засідання постійної комісії облради з питань будівництва та розвитку інфраструктури під головуванням Василя Яніцького. Участь в засіданні взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук та його перший заступник Сергій Свисталюк.

Як доповіла директор департаменту фінансів облдержадміністрації Лідія Біляк, 2,5 млн грн спрямовуються на продовження будівництва спортивного комплексу на вул. Макарова у Рівному. При цьому на завершення цього об’єкта необхідно 195 млн грн.

По 4 млн грн обласного бюджету спрямовуються на завершення робіт із реконструкції двох приймальних відділень: Березнівської центральної районної лікарні та терапевтичного корпус Рокитнівської ЦРЛ під приймальне відділення.

У переліку фінансування врахували і такий проблемний об’єкт як дитячий будинок сімейного типу в селі Олександрія. На виготовлення проєктно-кошторисної документації для проведення там капітального ремонту в проєкті змін до бюджету заклали 500 тис грн. Нагадаємо, що до обласної ради та облдержадміністрації неодноразово зверталися батьки-усиновителі з проханням допомогти провести ремонти приміщень, в яких вони живуть. Адже з моменту їх відкриття 15 років тому не проводилися жодні капітальні ремонти. В будівлях необхідно відремонтувати покрівлю та утеплити фасади, замінити системи водо- та теплопостачання, що в майбутньому зменшить витрати прийомних родин на комунальні послуги. За попередніми підрахунками вартість капітального ремонту оцінюють щонайменше у 9 млн грн.

Крім того, у змінах до обласного бюджету передбачені кошти на проведення ремонтів та реконструкцій у закладах та установах соціальної сфери. Пропозиції сформовані, в тому числі, і за результатами проведених обласною радою бюджетних слухань.

Так, комунальному закладу обласної ради «Острозький психоневрологічний інтернат» на капітальний ремонт сходової клітини житлового корпусу пропонується спрямувати 737,3 тис грн;

211,5 тис грн - Рівненському обласному соціальному гуртожитку для оплати послуг за ремонт покрівлі; комунальному закладу «Мирогощанський психоневрологічний інтернат» Рівненської обласної ради планують спрямувати майже 1,6 млн грн для придбання тротуарної бруківки та оплати відповідних послуг.

На 600 тис грн за рахунок економії коштів збільшуються капітальні видатки комунального закладу «Дубенський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю». За ці кошти там планують придбати котел.

24 тис грн  обласного бюджету планують спрямувати Рівненському центру соціально-психологічної допомоги на придбання та встановлення протипожежних дверей.

- Консультації щодо внесення змін до бюджету в обласній раді ще тривають. Але однозначно в пріоритеті для депутатів – питання соціального захисту. Це фінансування пільгових  пенсій та стипендій, оплата комунальних послуг для наших комунальних закладів, підприємств та установ. Це ми повинні профінансувати першочергово, - зауважив голова обласної ради Сергій Кондрачук.