13-06-2023

В обласній «молодіжці» читали книгу Володимира Вакуленка, якого вбили російські окупанти

В Рівненській обласній бібліотеці для молоді організували голосні читання книги Володимира Вакуленка «Татусева книга».

Володимир Вакуленко – український громадський діяч, письменник, лауреат Міжнародного конкурсу «Коронація слова» та інших конкурсів, якого навесні 2022 року вбили росіяни під час окупації Харківщини.

У нього залишився неповнолітній син і мама. Хлопчик має розлади аутичного спектру і потребує особливого догляду.

Тому Видавництво Старого Лева, в якому вийшла друком збірка віршів письменника «Татусева книга», оголосило благодійну акцію - прибуток від продажу книги Володимира Вакуленка видавець передасть його родині.

Своїм заходом колектив обласної «молодіжки» вирішив привернути увагу суспільства до родини  трагічно загиблого письменника і спонукати людей підтримати сім’ю, яка втратила годувальника. А також  - нагадати нам про історії тисяч родин, в яких рашисти відібрали найрідніших.

«Вірші з «Татусевої книги» стануть улюбленими серед багатьох українських дітей – вони смішні, ритмічні та повчальні. Кожен вірш - це маленька історія про життя, про радість і горе, про родину та друзів», - розповідають в бібліотеці.

На голосні читання книгарі запросили вихованців одного з дошкільних закладів Рівного. Діти не лише слухали віршовані історії Володимира Вакуленка, а й розмальовували одного із персонажів книги.

До речі, видання для «молодіжки» презентувала одна з читачок в рамках акції «Подаруй книгу».