07-03-2024

В обласній лікарні планують створити власну бібліотеку

Більше півтисячі книг, журналів та інших друкованих видань зібрали в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка. Благодійну ініціативу «Подаруй військовому КНИГУ*» тут провели з нагоди Дня ЛІКАРНІ.

Рівняни приносили свої улюблені книги із домашніх бібліотек, купували нові видання, підбираючи твори так, аби вони були цікаві й водночас розважали та відволікали захисників від лікарняної буденності. 

За кілька днів акції організаторам вдалось зібрали колекцію книг різних жанрів: тут є класика, історія, детективи, фентезі сучасних українських та зарубіжних авторів.

Автори ініціативи розповідають, що разом із книгами отримали величезну кількість засобів гігієни, смаколиків, одягу, дитячих малюнків. Всі отримані подарунки 1 березня передали воїнам, що перебувають на лікуванні та реабілітації.

Із книг, які залишилися, в кожному лікарняному відділенні тепер планують створити мінібібліотеки та започаткувати серед пацієнтів «буккросинг». Його головний принцип - обмін: взяв із полички книжку - принеси іншу. Це все для того, аби перебування в медзакладі було трішки цікавішим.

Наразі в лікарні дякують усім небайдужим, хто долучився до їхньої ініціативи.