31-07-2023

В обласній клінічній лікарні створюють центри неврології та реабілітації

Обласний центр реабілітації та Обласний центр неврології будуть створені на базі Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Відповідні зміни до структури медичного підприємства погодили депутати обласної ради на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова – Юрій Білик).

Нові підрозділи створюються шляхом реорганізації Обласного центру реабілітаційної допомоги та неврології, який діяв на базі лікарні.

Як пояснив директор РОКЛ Віктор Ткач, реорганізацію проводять задля виконання договору, який лікарня уклала з Національною службою здоров’я України. Він містить пакет медичних послуг щодо надання реабілітаційної  допомоги дорослим і дітям у стаціонарних умовах і пакет щодо надання таких послуг амбулаторно.

До новостворених підрозділів додаткових штатних одиниць не вводитимуть – відбудеться перерозподіл наявних посад. За словами Віктора Ткача, сьогодні завершується ремонт в майбутньому Обласному центрі реабілітації, необхідне обладнання також є. Зокрема, від Всесвітньої організації охорони здоров’я підприємство отримає функціональні ліжка.

Також у структурі РОКЛ буде створено «Відділ документообігу», який допоможе цифровізувати роботу всіх підрозділів підприємства. Систему електронного документообігу в лікарні планують запровадити до кінця 2023 року.

На засіданні комісії депутати розглянули питання, які стосуються роботи інших комунальних медичних підприємств.

Зокрема, погодили продовження договору оренди між Рівненським обласним клінічним лікувально-діагностичним центром та Луганським державним медичним університетом. Нагадаємо, діагностичний надає свої площі університету для проведення освітнього процесу.

Також комісія підтримала введення до штату центру посади лікаря-інтерна з радіології, оплата праці якого фінансуватиметься Національною службою здоров’я України.