03-10-2022

В обласній дитячій лікарні відкрили два оновлені відділення

Це новий сучасний травмпункт, який працює на базі ортопедо-травматологічного центру, а також Центр відновного лікування для дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи та порушенням функції опорно-рухового апарату.

З роботою оновлених підрозділів Рівненської обласної дитячої лікарні ознайомився голова обласної ради Андрій Карауш спільно з начальником ОВА Віталієм Ковалем та заступниками.

Перелами, забої, рани, укуси тварин та небезпечних комах, видалення сторонніх предметів – це неповний перелік травм, які лікують фахівці ортопедо-травматологічного центру в режимі 24/7. Щороку тут отримують кваліфіковану допомогу до 10 тис травмованих дітей.

Тепер – у значно комфортніших умовах. За півтора місяці у травмпункті, до якого щодня потрапляє до 50 дітей, не лише зробили сучасний ремонт, а й оновили обладнання. Завдяки цифровому рентгенапарату процедура діагностики травм скоротилася до мінімуму. Крім того, дані з обстеження через мережу оперативно потрапляють до лікарів ортопедо-травматологічного центру, які, залежно від випадку, визначають подальший алгоритм дій.

Центр відновного лікування – ще один оновлений підрозділ РОДЛ. Раніше він розташовувався на першому поверсі лікарні на значно менших площах. Щороку тут проходять курси реабілітації до півтисячі дітей з Рівного та області, які мають проблеми опорно-рухового апарату та ураження центральної нервової системи. Хтось, перебуваючи на стаціонарному лікування, хтось – амбулаторно.

У центрі також зробили сучасний ремонт. Волонтери проєкту "Здоров'я у фарбах" оздобили стіни. Тут збільшили кількість кабінетів та наповнюють їх необхідним обладнанням. З найновішого - інтерактивна підлога. За словами лікарів – ефективний спосіб занять з дітками, які мають розлади аутичного спектру.

Загалом же після реконструкції медики центру надаватимуть ще більше послуг. Упродовж двох тижнів реабілітації з дітками працюватимуть психологи, логопеди, реабілітологи, дефектологи, фізіо- та ерготерапевти. Пацієнти проходять курс масажів, лікувальної фізкультури, отримують фізіотерапевничні процедури. 

Як пояснив керівник Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко, оновити травмпункт та реабілітаційний центр вдалося передовсім завдяки ефективній співпраці з НСЗУ та бажанню колективу лікарні працювати в сучасних умовах та надавати дітям якісні медичні послуги. Вартість робіт оцінюють у 5,5 млн грн. 

- Я дуже вдячний колективу лікарні, за те, що ви постійно вдосконалюєтеся. І це не лише про комфортніші умови для пацієнтів та батьків, - це про нові послуги на сучасному обладнанні, нові лікувальні та реабілітаційні методики. Переконаний, що після перемоги спільними зусиллями ми зможемо зробити ще більше, - зауважив Андрій Карауш.