29-05-2024

В обласній дитячій лікарні дітям безкоштовно обстежували родимки на шкірі

В рамках соціальної акції до Всесвітнього дня боротьби з меланомою, що пройшов у Рівненській обласній дитячій  лікарні, фахівці провели дерматоскопічні огляди близько сотні пацієнтів, що прийшли на обстеження.

Впродовж 10 днів лікарі-дерматовенерологи проводили огляд родимок та пігментних плям у дітей. На щастя, жодного пацієнта з підозрою на онкохвороби не виявили.

Як повідомили у лікарні, серед доброякісних утворень на шкірі найчастіше виявляли пігментні вроджені та набуті невуси, ангіоми, дерматофіброми. Деяких пацієнтів скерували для подальшого спостереження та діагностики.

Фахівці нагадують, важливо регулярно перевіряти шкіру на наявність новоутворень та негайно звертатися до фахівців при будь-яких змінах.

Консультація дитячого дерматовенеролога безоплатна за наявності електронного скерування від педіатра (сімейного лікаря).

До слова, лікар-дерматовенеролог дитячий Ірина Куба у програмі "PRO здоров'я" розповіла про те, як піклуватися про здоров'я шкіри дитини.

Переглянути ефір можна на фб-сторінці лікарні.

Нагадаємо, що обстеження до Всесвітнього дня меланоми проводили  також у обласному шкірвендиспансері. Там із 227 пацієнтів попередньо виявили 6 меланом та 14 випадків раку шкіри.