08-04-2021

В обласній бібліотеці для молоді відбулася онлайн зустріч з відомою на Рівненщині краєзнавицею

Авторка книг «Рівне у долях його мешканців», співавтор видання «Рівне на межі тисячоліть», старша наукова співробітниця  Рівненського обласного краєзнавчого музею Галина Данильчук зустрілася з читачами в обласній бібліотеці для молоді. Через карантинні обмеження спілкування відбулося в режимі онлайн.

 

До книг Галини Данильчук «Рівне у долях його мешканців» увійшли нариси про окремих людей і цілих родин, тісно пов’язаних з історією Рівного. Через спогади корінних містян читачі дізнаються про маловідомі сторінки історії міста минулого ХХ ст. Пані Галина розповіла учасникам онлайн зустрічі про історію написання книги, натхненників та рівнян, які поділилися спогадами.

Героями нарисів стали відомі особистості Рівного: священник і народний цілитель Михайло Носаль, доктор медичних наук Борис Квашенко, Заслужений вчитель УРСР і поет Іван Куліш, автор Ігор Жилінський, футболіст Леонід Молчановський, вчений Яків Дідух.

Друга книга «Рівне у долях його мешканців» є продовженням дослідження історії міста через спогади рівнян – це зустрічі зі старожилами Рівного. У їхніх розповідях звучали не лише знакові моменти з життя родин, а й спогади про сусідів, історії вулиць чи районів.  

Видання містять чимало світлин із сімейних архівів героїв, які раніше не  публікувалися. Книги вже чекають на читачів обласної бібліотеки для молоді.

 - Є так багато цікавого в житті ваших дідусів та бабусь! Не викидайте, не забувайте! Знаходьте час розпитати... А якщо б ви хотіли, щоб це вийшло з вашої сім’ї далі, то покличте музейників. Ми допоможемо пізнати нашу спільну історію через ваші родини», - звернулася краєзнавиця до своїх онлайн співрозмовників.