30-01-2020

В обласній бібліотеці для дітей відзначили 90-річчя з дня народження Всеволода Нестайка

Саме 30 січня класику української дитячої літератури, всесвітньо відомому письменнику Всеволоду Нестайку виповнилося б 90. З цієї нагоди у Рівненській обласній бібліотеці для дітей влаштували літературне свято «Сонячний зайчик дитячої душі», лейтмотивом якого стали твори Нестайка.

Головними учасниками свята стали другокласники Рівненської ЗОШ №1. Вони переглянули мультимедійну презентацію про життя та творчість Всеволода Нестайка, дізнатися цікаві факти з його письменницької біографії, взяли участь у вікторині «Герої  Нестайкових творів». Та найбільше малюкам сподобались літературні ігри за творами письменника. Діти склали розклад уроків для «учнів Лісової школи», пограли в гру  «Знайди нісенітницю» та обмінялися думками, що таке справжян дружба та для чого людині потрібні друзі.

Всеволод Нестайко - класик сучасної української літератури для дітей. За понад 50 років літературної діяльності написав до сорока оповідань, казок, повістей та п'єс. Чи не найпопулярніший його твір - трилогія "Тореодори з Васюківки" - Міжнародна рада з дитячої та юнацької літератори ще 1979 року внесла до «Особливого почесного списку Г. К.  Андерсена» як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.