21-01-2020

В молодіжній бібліотеці вшанували творчість Василя Симоненка

Рівненська обласна бібліотека для молоді організувала вечір поетичного настрою «Я для тебе горів, український народе…». Захід присвятили 85-річчю від дня народження українського поета Василя Симоненка. Головними слухачами стали рівненські військові національної гвардії. 

Ведуча поетичного вечора розповіла юнакам про короткий, проте яскравий життєвий шлях знаного поета-шістдесятника, який пішов з життя у 28 років. Переглянули відеороботи про життя та творчість Василя Симоненка та послухали запис 1962 року, в якому звучить голос поета.

Гості свята - молоді військові, також декламували його поезію. На думку організаторів вечора, творчість Василя Симоненка сьогодні, коли в Україні триває боротьба не лише за свої території, а й за гідність та свободу, є надактуальною. Тому наводять девіз Василя Симоненка: «Живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя».

До слова, вечори, присвячені творчості знаних українських митців, вже стали традиційними в Рівненській обласній бібліотеці для молоді. Дізнатися щось нове та цікаве про видатних українців запрошують школярів та студентів, небайдужих рівнян.

(Фото надані РОБМ)