02-03-2022

В Міносвіти розробили онлайн зустрічі для психологічної підтримки українців

Сьогодні багато людей в Україні - дітей та дорослих - потребують психологічної підтримки. Важкі новини та кадри смертей та руйнувань спричиняють тотальний неспокій та паніку.
Тому з перших днів війни Міністерство освіти і науки України організувало онлайн зустрічі з сертифікованими психологами Асоціації інноваційної та цифрової освіти на платформі Освітній Хаб - EduHub.in.ua
Щодня з  13.00 та 20.00 у фейсбук-групі https://facebook.com/eduhub.in.ua провідні психологи дають поради, як сприймати події, які всі ми зараз переживаємо, як впоратися зі страхом та вгамувати панічні атаки.
За кілька днів існування цієї ініціативи з українцями спілкувалися як провідні психологи, так і знані телеведучі Олександр Педан та Олена Адамова.
Усі ці ефіри цілодобово у вільному доступі на платформі
https://www.facebook.com/eduhub.in.ua/.

Крім того, МОН запустило інформаційну кампанію про те, як заспокоїти дітей під час війни. 

У співпраці з дитячим психологом освітяни підготували серію інформаційних матеріалів «Психологічна турбота від Світлани Ройз».

На допомогу батькам та вчителям створено відеоінструкції та інфографіки, які містять рекомендації та практичні поради для батьків, які:

- перебувають з дітьми в бомбосховищах та укриттях;

- пересуваються в інші міста;

- залишаються вдома та чекають на повернення рідних-героїв із зони бойових дій.

Ці відео – швидка «психологічна» допомога для дітей. Для них створено окрему сторінку на офіційному сайті МОН та на Youtube-каналі МОН

https://mon.gov.ua/ua/psihologichna-turbota-vid-svitlani-rojz