29-12-2022

В медичних підприємствах області відбулися зміни

До постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова комісії Юрій Білик) звернулися керівники низки комунальних медичних підприємств з проханням погодити внесення змін до фінансових планів на IV квартал 2022 року.

Ці питання депутати розглянули на сьогоднішньому засіданні. Зокрема, у більшості медичних закладах додалися кошти з обласного бюджету на оплату комунальних послуг та енергоносіїв. Також  2,5 млн грн медичної субвенції отримав Рівненський обласний центр служби крові. За словами директорки підприємства Ліни Михальчук, ці кошти було спрямовано на закупівлю медичних товарів – 2 млн грн, а іншу частину коштів витрачено на виплату матеріальної допомоги та на паливо-мастильні матеріали  для забезпечення роботи генератора. В інших закладах збільшився бюджет за рахунок оплати додаткових послуг НСЗУ.

Також члени комісії погодили внесення змін до структури та штатного розпису КП «Рівненська обласна дитяча лікарня».

Йдеться про зменшення на 21,25 штатних одиниць. Керівник підприємства Віталій Бойко пояснив, що більшість скорочених посад просто «висіли».

- Майже три роки тому ми створили сервісну службу, об’єднавши весь молодший персонал. Посади тоді не скорочували адже не знали, як буде працювати і розвиватися служба. Так, на сьогодні немає потреби в цих штатних одиницях, - додав Віталій Бойко.

Зміни в структурі та штатному розписі відбудуться й у КП «Рівненський обласний протипухлинний центр» –  відповідно до рішення комісії.

Директор обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як зауважив, що  у підприємстві осучаснюється структура.

Так, харчблок змінюється на блок харчового забезпечення, весь господарсько-обслуговуючий персонал виведений в окремий відділ, а також додається 1штатна одиниця для психолога та юриста, вони будуть працювати на 0,5 ставки.

Григорій Максим’як наголосив, що психолог буде надавати психологічну допомогу виключно для персоналу.

Також відповідно до вимоги Національної служби здоров’я України, в протипухлинному центрі створюють  відділ інфекційного контролю.