12-07-2023

В Костополі з’явилася Алея Захисників

На Майдані Т.Г.Шевченка в Костополі сьогодні відбувся урочистий захід, де вшанували загиблих Захисників та Захисниць. На центральному майдані міста розмістили 63 портрети бійців - жителів Костопільської громади – які віддали свої життя, боронячи Україну та визволяючи наші території від російських окупантів.

Захід відбувся з нагоди Дня міста Костопіль.

Жителів та гостей громади привітав перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук. Він висловив співчуття родинам загиблих Героїв і подякував кожному воїну, хто сьогодні боронить наші кордони та вибиває ворога з рідної землі.

- Співчуття… і вдячність за кожен прожитий день – це головні слова, які мають звучати на адресу Героїв, які назавжди закарбували свої імена в історії України, історії боротьби за свободу. За всі дні і всі години без тривог ми маємо дякувати нашим біцям. І, вдявляючись в кожне обличчя, яке тут, пам’ятати, - наскільки високою є ціна миру та перемоги, яких ми прагнемо! – наголосив Микола Кучерук.

Як повідомили в Костопільській міській раді, цьогорічні заходи з нагоди Дня міста присвячені підтримці наших ЗСУ.

Зранку в одному з храмів відбулася святкова літургія. В рамках благодійної акції «Волонтерська варта» організовано збір коштів на потреби військових під час ярмарку. Також відбудеться культурно-мистецький захід за участю дитячих та дорослих творчих колективів міста.