05-12-2023

Український волонтер – це феномен, який визнав увесь світ

Саме завдяки підтримці кожного, хто з перших годин повномасштабного вторгнення робив все від себе можливе, щоб допомогти нашим оборонцям, Україна встояла. І не лише встояла, а продовжує боротися. На цьому наголосив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, вітаючи волонтерську спільноту.

5 грудня Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтерів, заснований з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 1985 року.

Представників різних волонтерських організацій, а також просто небайдужих рівнян сьогодні нагородили відзнаками Рівненської обласної ради та обласної військової організації. Це люди різного віку та різних професій, яких об’єднала єдина мета – допомагати Збройним силам України виборювати перемогу. Претендентів на нагороди висували волонтерські організації з метою відзначити тих, хто цьогоріч заслуговує на особливу подяку.

Серед нагороджених  - 8-річна рівнянка Олександра Данилюк. Вона є ученицею Рівненського ліцею № 15, а ще – навчається естрадному співу в музичній школі № 2. Саме своїм голосом дівчинка збирає донати для українських захисників. Серед них – її старший брат Максим,  який з перших днів війни залишив навчання в університеті та пішов добровольцем. Саме його приклад надихнув дівчинку на такі патріотичні вчинки. Історію юної волонтерки у своєму телеграм-каналі розповів голова РОР Андрій Карауш.

Олександра бере участь у благодійних форумах та концертах на підтримку ЗСУ і лише з січня цього року зібрала 506 тис грн. За ці кошти дорослі волонтери придбали медзасоби та турнікети, берці, тепловізор, три старлінки, зенітний прожектор для ППО, приціли, вклад в ударні дрони та інше. Також допомагали дітям затопленої Херсонщини.

«Такі, як Олександра, вартують найвищої пошани, адже допомагають своїй державі в найважчі часи. Своїм прикладом вони надихають наших бійців і кожного українця на боротьбу - аж до перемоги!» - наголосив Андрій Карауш.