09-03-2022

«Українська весна починається з Шевченка»: мистецький проєкт, що надихає на боротьбу

Відео хорового виконання композиції «Реве та стогне Дніпр широкий», записане у залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії цими днями, нині б’є рекорди переглядів. Натхненний ролик у межах проєкту «Українська весна починається з Шевченка» рівненські та київські митці створили з ініціативи очільниці філармонії Елеонори Стеценко.

Композицію виконали учасники рівненських хорів, а також солістів Національної опери України та народного хору України імені Григорія Верьовки. Загалом у записі взяли участь близько трьох десятків вокалістів. Працювали митці під керівництвом диригента Національної опери України Олександра Тарасенка.

- Олександр Тарасенко – наш земляк. Тож, приїхавши до Рівного, він зателефонував і запитав, чим може бути корисним у ці непрості часи. Натомість я запропонувала зібрати учасників хорів і записати композицію на Шевченкові слова. Адже «Реве та стогне Дніпр широкий» зараз дуже надихає,  пробуджуючи особливо яскраві емоції, - розповіла Елеонора Стеценко.

До речі, як зазначила очільниця філармонії, відеороликом вже зацікавилися й національні телеканали.

Тим часом колектив обласної філармонії не лише продовжує вести волонтерську роботу, а й активно долучається до мистецького проєкту «Українська весна починається з Шевченка». Митці записали низку відеороликів, декламуючи та виконуючи натхненні уривки з Кобзаревих творів. Адже сьогодні вони звучать не просто сучасно та актуально. Вони надихають на боротьбу і засвідчують, що Тарас Шевченко таки був справжнім пророком українського народу.