29-03-2024

Україна та ЄС: роль територіальних громад в процесах євроінтеграції

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш взяв участь у круглому столі, присвяченому питанням ролі органів місцевого самоврядування у міжнародному територіальному співробітництві в рамках вступу України до Євросоюзу.

Захід, організований Комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, відбувся у Волинській області. 

 

- Рівненщина має хороший досвід, це, зокрема, понад 20-річна співпраця з Вармінсько-Мазурським та Люблінським воєводствами Польщі. Багато наших співробітників стажувались в органах місцевого самоврядування за кордоном. Та й загалом уже реалізована низка проєктів, пов'язаних з освітою, медициною, ментальним здоров'ям, безпекою в громадах, - розповів голова РОР.

Крім того, щоб розширити коло можливостей, у 2022 році Рівненщина стала членом Асамблеї європейських регіонів, а у 2023-му – членом Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA). Через ці та інші міжнародні організації область долучається до активностей, шукає можливості для співпраці та інвестицій. 

(Фото Волинської обласної ради)