15-12-2022

Учні освітніх закладів обласної ради – серед переможців обласного етапу ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Війна в Україні не завадила юним знавцям та шанувальникам рідної мови взяти участь у цьому щорічному міжнародному мовному змаганні.

13 грудня в дистанційному форматі школярі та студентів закладів освіти Рівненщини взяли участь в обласному етапі конкурсу. За перемогу змагалися 129 школярів, 16 учнів закладів професійної та професійно-технічної освіти, а також 20 студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти. Загалом – 165 учасників.

Напередодні члени експертного журі перевірили роботи і визначили переможців.

Серед призерів цьогорічного обласного етапу є учні закладів освіти Рівненської обласної ради. Зокрема, Обласного наукового ліцею в м.Рівне, Обласного мистецького ліцею в с.Олександрія, Клеванської санаторної школи І-ІІІ ступенів.

Вітаємо і пишаємося!

 

Зі списком переможців можна ознайомитися в прикріпленому файлі:

https://docs.google.com/document/d/1FjrP3N0lNLvVlzaDNJwDcr0usJfg5oGn/edit

 

У підсумковому етапі конкурсу візьмуть участь 36 представників Рівненської області. Це ті переможці обласного етапу, які набрали найвищий бал – по три представники в кожній з номінацій.

Через війну в Україні дата проведення підсумкового етапу ще не визначена. Однак його переможці стануть стипендіатами Президента України.